Папороть

Мироненко Анатолий Анатольевич
Вже дуже довго світ не бачив світла.
Та люди звикли жити у пітьмі.
Тріпоче крилами у темряві повітря -
Життя-буття, що досі у ярмі.

У темноті свободи не буває -
Ні - морок від свого не відійде.
І папороть чомусь не розцвітає,
І матіола все ніяк не розцвіте...