Новини-1

Хохол Хохотович
У новинному жмур-арті -
Що не день - течуть новини,
Й журналісти на підхваті -
Напрягають свої звивини.

Інфопростір - пластилінно
Підлаштовується вкотре,
І пускає битим слідом
Під затравку ідіотів.

Хоч не хоч - але різниця
Відчувається між тими,
Хто приходить подивитись
І хто створює новини.

Будь-яка закономірність
Хоч-не-хочеш, та настигне,
Й допустова іморвірність -
Скамяніє - і затигне.

Проглядається циклічність -
І події йдуть по колу,
В інфопросторі логічно
Всі новини підлаштовані.

Що шукаєш - те й знаходиш,
У новинній плутанині,
Хочеш - смерть по випадковості -
Як презент на іменини.

Хочеш - збіги поіменні,
Із колишніми коханцями,
Чи маньяка вірш натхненний
З трупів люблячих обранців.

Відчуваєш катастрофу -
Значить, скоро і діждешся,
У новинному потоці -
Без смертей не обійдеться.

Чи війни вогнем та жаром -
Будуть хрещені події,
Клоунським невдалим жартом,
Що, ридаючи, радіє.

Щоб зривались журналісти -
Й не за гроші - а за справу,
З головою у дослідження -
Й в власний безум поринали.

Щоб вигадували - сотні
Незатійливих теорій -
І щоб факти підтасовувались
Наче карти у колоді.

Та засіли журналісти -
В офісах та кабінетах,
Не спішать - в опалу лізти,
Й розбиратися в сюжетах.

Їм би - передрукувати
Конференцій прес-релізи,
І по праву модератора,
Поміж матами улізти.