Светлане Вольской Пер. на бг Росен Русев

Лилия Охотницкая
Автор: ЛИЛИЯ ОХОТНИЦКАЯ

На краю Российской земли,
Там, у Тихого океана,
Сочиняет стихи свои
Вольская Светлана.
Написала немало строк
Очень добрых и очень искренних,
Воспевает Владивосток
И своими делится мыслями.
Этот город близок и мне -
Посчастливилось там родиться.
Мы живём в огромной стране.
Часто родина дальняя снится.
На краю Российской земли
Город у Тихого океана,
Там, где бухты и корабли,
Путь морской в далёкие страны.
В другой местности я давно,
На "Стихире" нашла Светлану,
Но душа иногда всё равно
Там, у Тихого океана...

СВЕТЛАНА ВОЛЬСКА
Ревод Р. Русев

В края на земята Русия,
там, до тихият океан,
съчинява своите стихове
Вольская Светлана.
Написала е немалко строфи,
искрени и много добри,
възпяващи Владивосток
в своите мисли споделя.
Този град ми е близък -
късмет е че там съм родена.
Живеем в огромна страна
често сънувам далечна родина,
на края на тази Руска земя
град на Тихият океан,
там, където заливи и кораби,
са път морски за далечни страни.
В друга област аз съм отдавна,
в "Стихи.ру"намерих Светлана
Но душата ми все едно
е там, при Тихият океан.