Дързост

Весела Йосифова
Бях дръзка аз – същински ураган,
в безумна схватка с теб, Живот.
От свян почервенявах рядко
и те обстрелвах с точни думи.
Земя и въздух преобърнах.
И огън ме горя, вода ме дави...
Бушувах... Трепетно кротувах…
След всяка битка частичка рай изгубих.
Не ми съчувствайте! Помози Бог!
Откривах него - Истинския - винаги!
На стихотворния си праг
прекрасен свят съм нарисувала -
за всеки, който го престъпи,
от вяра и любов да се задъхва.

Весела ЙОСИФОВА

(художник: Ишхан Нигохосян - Шани)