***

Юрий Литовченко
В білім цвіті стоять коло хати
В рушниках кольорових сади,
Гарно вбрані в розкішнії шати,
З вітром цвітом вкривають сліди.

Майська ніч зачарує вогнями,
Місяць світлом зальє далечінь,
Та дрімота блукає тінями,
Знов до ранку розносячи лінь.

У ставу діамантові зорі,
Наче очі кохані, без слів,
Такі чисті і ніжні, прозорі,
Та єдині між безліч світів.