Зустрiч пiд бiй курантiв

Клавдия Дмитрив
Старий зустрівся із Новим,
Опівніч били вже куранти,
Хотів Старий нанести грим,
Не встиг… Заграли музиканти.

Хотів залишитися тут,
І не хотілось відступати,
Та й запустить хотів салют,
Й ще трохи з нами крокувати.

Лиш рік трива його життя,
Ні більш, ні менше ані миті,
Йому не буде вороття,
І дні його уже прожиті.

Новому час вже настає,
Що нам несе – ніхто не знає,
Старий усе передає,
Новий сівбу розпочинає.

Опівніч. Зустріч двох років,
В них більше зустрічей не буде,
Старий іти ще не хотів,
Та вже Новий чекають всюди.

Старий уклінно щось сказав,
На все ще раз він подивився,
Новому руку сам подав,
Та й з усіма навік простився.

31.12.2021 р.