Укр. Аж страх, погано, як згадаю

Анатолий Ляпатинский
Аж страх, погано, як згадаю
про те, покинуте село,
його ще й досі пам"ятаю
де все життя моє пройшло.

Стоять розорені хатки
без вікон та дверей,
пусті лишилися ставки,
в селі нема людей.

Не чути голосів півнів
ні третіх, ні четвертих,
давно  нема в хлівах корів,
собак, ніби завмерлих.

Керівники відділків не зівали
і те, що залишилось від Союзу, продавали,
лущильники, комбайни, трактори
та те, що залишилось від Радянської пори.