БОкС-62

Хохол Хохотович
Хто не мріяв заробити -
Вклавши гроші в піраміду,
Щоб росли на депозитах,
Швидше, аніж власні діти.
Хто не мріяв - на відсотках
Сколотити капітал,
Щоб купити нові шмотки,
Й нарядитись назагал.
Хто не мріяв - власну справу
Розкрутити без вливань,
Ризикнути - ставши паном,
Чи скотившись в голу пьянь.
Хто не мріяв - на прибутки,
Збудувать собі будинок,
Й свою долю - обманути,
Іншу вибравши стежину.
Хто не мріяв - той не знає,
Як втрачать своє бабло.
Коли грошики зникають -
Як ніколи й не було.

Ой, лопнула кулька,
Лишилася дулька...
А замість достатку -
Облуплена хатка.
Ой, лопнула кулька,
Лишилася дулька,
А замість капусти
У схованках пусто.
Ой, лопнула кулька,
Лишилася дулька,
А гроші у банку -
Украла циганка.

Хто не мріяв в віртуалі
Збудувати власний світ,
Фантазійний й нереальний,
Й цілісний, як моноліт.
Хто не мріяв - грати в ігри,
І вкладатися в героїв,
Аби з світла або з пітьми
Появлятись для двобою.
Хто не мріяв - про акаунт,
Із рахунком у онлайні,
Де б вирішувались справи -
Швидко й зручно і без налу.
Хто не мріяв - погрузитись,
Й розчинитися й цифрі,
Аби більше не грузитись,
Ні паролем, ані шифром.
Хто не мріяв - той не знає,
Як втрачається звязок,
Й гроші вмить кудись зникають,
Залишивши дрібязок.

Ой, лопнула кулька,
Лишилася дулька,
А замість - інету,
Бандити і шкети.
Ой, лопнула кулька,
Лишилася дулька,
А замість - вай-фаю
Гімно з дивокраю.
Ой, лопнула кулька,
Лишилася дулька,
А замість астралу
Бомжатня реалу.