Новогоднее Пер на болг. Росен Русев

Лилия Охотницкая
Сколько снега намело - ты взгляни!
Новогодние сияют огни!
И на площади красавица ель
Словно шепчет: "Снова в сказку поверь!"
Здесь весёлые слышны голоса,
И счастливые у многих глаза.
Мы надеемся, что будущий год
Только радость в каждый дом принесёт.
Пусть надежда будет с нами, мы - с ней.
Ярок свет от новогодних огней,
И на площади красавица ель
Словно шепчет: "Снова в сказку поверь!"

Превод: Р. Русев

Колко сняг наваля - погледни!
Новогодишни сияят огньове!
Елха на площада - красавица,
сякаш нашепва:
"В приказката отново повярвай"!
Чуваш тук весели гласове
и много щастливи очи.
И се надяваме догодина
във всеки дом радост да донесат.
Нека надеждата бъде със нас,
а ние - със нея.
Светлините от новогодишният огън,
на площада елата красавица
сякаш нашепват:
"В приказката отново повярвай!"