Оши жаным

Рябина Хат
Оши жаным кайчак сыкрап-сыкрап
Курсэм эгэр начар гамэллэр
Калтырый жан козге яфрак сыман
Ишетэ калсам эрнерлек халлэр...

Оши жаным тойсам тупаслыкны
Жан эрнерлек кыланмышларны
Минем кунел анлый алмый кайчак
Бик куплэр кылган ялгышларны!

Оши жаным ашка-таш атсалар
Изгелек каршына чыксаусаллык
Мал,диеп куплэре жанын сата
Э байлык кайчакта бер айлык...

Оши жаным ятимнэрне кимсетсэлэр
Алар хален тик ходай белэ
Бу тормышнын ачы бураннары
Корычныда хаттэ бар богэ!

Жаным оши эти-энилэр кадерен
Белмэгэн затларны мин курсэм
Акны-кара, диеп кайчак ялгыш
Ялган чонгылына мин керсэм!

Оши жаным кургэн чакта гаделсезлек
Рэнжеткэнне саксыз кагылып
Жанын жылы омет иткэн чакта
Кук капкасы калса ябылып...

Оши жаным авыр суз ишетсэм
Куз яшьлэре тама тынламый
Уз башыннан берни кичмэгэннэр
Синен сагышларны анламый...

Оши жаным барлык жылын биреп
Боз булса сойгэнен йорэге
Ометен озелсэ коткэн чакта
Булыр, диеп тормыш терэге!!!

Оши жаным туган белэн туган
Аралашмый яшэсэ куп еллар
Каргышмый, эрнеми котик эйдэ
Барыбер бер очрашыр, дип юллар.

Ошетмэскэ иде дэ бит жанны
Лэкин тормыш бармый коткэнчэ
Барысынада разый булып яшик
Рэхмэт эйтеп ходай биргэнчэ!

Ошемэсен бер кешенен жаны
Сыкрап эрнемэсен йорэклэр
Кузлэрдэн беркайчан яшьтаммасын
Миннэн дуслар изге телэклэр!!1