На Раство

Николай Карташевич
Даўно няма дзядоў й бабуль,
Што ад дзяцінства з Калядою
У памяці стаяць, як тыя гулі,
І  Жораў тутка са Зьвяздою.

Са мной было ці не ўсё гэта?
Было, як быццам бы і не...
Ды толькі бездакорасьцю сагрэта
Ўся праўда ад Раства, бы ў сьне...