Нiхто рахунки з долею не звiв

Клавдия Дмитрив
(Відповідь на коментар Марії Стримбіцької до вірша «ІЗ ДОЛЕЮ РАХУНКИ НЕ ЗВЕДЕМО»)

Ніхто рахунки з долею не звів,
Такі старання завжди були марні,
Рахунки може в думці хтось провів,
Й фантазії були якісь захмарні.

Під себе долю може лаштував…
Нікому не вдалося це зробити,
То ж треба, щоби кожен пам’ятав,
Що долю ми не можемо змінити.

Стежину доля прокладає нам,
Її ніхто не в змозі оминути,
Зробити це підвласно тільки снам,
Від долі в сні лиш можемо майнути.

Вві сні ми терня здатні все забрать,
У квіти все навколо заквітчати,
Але в житті це терня не зібрать,
І поміж нього шлях в житті долати.

Не намагайся долю ти змінить,
Нікому це зробити не під силу,
Й рахунки не берися ти зводить,
Вона веде рівнинами й по схилу.

Із долею не станем у двобій,
Не продиктуєм їй свої закони,
Змінить її – даремна між затій.
Про це голосять всі життєві дзвони.

24.12.2021 р.