Iз долею рахунки не зведемо

Клавдия Дмитрив
Із долею рахунки не зведемо,
Й не станемо із нею у двобій,
Й нічого їй своє не доведемо,
Хоч скільки б не було перипетій.

Ми мусимо до неї прислухатись,
Й перечити не можемо ніяк,
У вічі їй так хочеться вдивлятись –
Можливо і подасть якийсь нам знак.

Та й вишиття своє вона готує,
Бувають візерунки нечіткі,
Й новий щоразу клаптик ще гаптує…
Бувають кроки з нею нелегкі.

Але змінити ми її не в силі,
Й корекцію не зробимо самі,
Хоч і думки бувають легкокрилі,
І з нею не знаходимось в ярмі.

Ми можемо життям лиш керувати,
Та головне, щоб мудро керувать,
Дороги різні у житті шукати,
Й надалі, щоб про це не жалкувать.

Життя і доля завжди у тандемі,
А ми, немов заручники між них.
Життя, мов театральная богема,
Та ролей ми не граємо чужих.

21.12.2021 р.