ЧТО? что-что?? И ЧТО???

Зозуля Юрий Павлович
Афоризмы по части содержания, а форма по уставу; быват ли нужда в ясности? — АФ! ОР! ИЗ! МЫ?? НУ Ж ДА???
А и ясность дело тёмное, безсловесное, точки да углы зренья-с-лепоты, выраженья глухоты-немо-ты...

— что говорят...
                — а что творят...........

— как будто, Бог...
                — нет, Есть!.. но лох.........

— чтоб Образ... Аз!..
                — отдать в показ............

— творенья... Стать!..
                — просрать отдать...........

— да все Дары!..
                — в хухрЫ-мухрЫ..............

— Подобие!..
                — в надгробие.............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

А що ще маю — щирі колядки до мирного й суцільного свЯта......... себто, життЯ!
А в додачу не ледачу, і в суботу не лежачу, маю щось і Миколаю; та й сусідам прибажаю??
А що наші коротенькі життя лишень вступні до Вічности — то вже хто котру собі заслужує; БУДЬМО Ж УСПІШНІ!!!

Дух — не птах: й ні крил, ні гнізд?
де лиш Є — на повен Зріст??
шкаралупкам — в Суть і Вміст???
бо вже вбогість — злий наріст..........

дар, знецінений життям!
згар, допалений ниттям!!
з кар, наслужених буттям!!!
й нам: як жебраєм тут, там...........

Образів, Подоб, — ніде?
то до кого Дух — Зійде??
Трійця — й Жде... й шукать Іде???
де ж Моє творіння, — ДЕ.............

------------------------------------------

Преподобний... Миколаю! —               
ген, Ріднесенькому Краю:
й всьому Роду, геть й Народу, —
вЧудь Життя — в найбільшу Вроду!

лишньо ні... не набридаю!! —
дурно й раю не бажаю:
Дай, в найвищу нагороду, —
волю з працею, — та згоду!!

Чудотворче... Миколаю!!! —
хтось не просить, я ж благаю:
а загарбникам не видай, —
й на іуд вже — неврожай дай!!!

------------------------------------------

там й Різдво, — за Миколаєм!
й що зажЕвріє — й палає!
й чи на нАрід — люд збирає!
й мироточить! — й з нас чекає............

й на очищення... — полуди!!
й на Життя... — із вимирання!!
й зо самітництва... — що всюди!!
й мусять статись!! — всі бажання..............

добре, бути... — при надіях!!!
але краще б їх... — здійснити!!!
тільки й треба, жити... — в діях!!!
бо з чекань лиш голод!!! — й ситий..............