Третя Календа

Валео Лученко
°
Хмари вагітні снігом
пролилися дощами.
Відійшли води.
Прибула Рось.
Ось воно міжсезоння:
зеленіє трава,
круки гамір вчиняють.
Так повелось:
на Різдво всі чекають снігу
лапатого, щоб гребти його
широченною лопатою.
Але сіється дощ
і хочеться спати
дуже предуже.
Празники закінчилися,
не починаючись.
Небо над хмарами
вимите, ясне і прозоре,
місячним сяйвом зігріте
властиво сонячним,
відбитим цим величезним
штучним, як виявилось,
сателітом
Заснімо, кохана.
Прокинемось літом.

18.18. 17.12. 2021

© Валентин Лученко