Смiх i сльози

Клавдия Дмитрив
Ми часто плачемо крізь сміх,
І сміємося ми крізь сльози,
Бо щось покликало на гріх,
А десь в душі вирують грози.

І сміх, і сльози в унісон,
Душа і плаче і сміється,
Здається іноді - це сон,
Але це - дійсність, це не сниться.

Душа ніколи не мовчить -
Сміється, плаче і голосить,
У ній струна завжди звучить,
Та щось їй сльози й сміх приносить.

І сміх, і сльози... наче бриз...
Від чого й де вони беруться?
А може це душі каприз?
І струн яких вони торкнуться?

Незвичний й дивний цей дует,
То в унісон звучать, то соло,
Ще й розгортається сюжет...
А часом - замкненеє коло.

Ми часто плачемо крізь сміх,
І в сміх ми сльози виливаєм,
Їх розлучить ніхто не зміг,
Та й таємниці їх не знаєм.

17.12.2021 р.