Ой у полi криниченька...

Александр Гейфман
Ой у полі криниченька...*

Ой у полі криниченька,
Сонце з вітром грає.
Полюбив я дівчиноньку,
Що робить не знаю!

Притулився б я до тебе,
Як до гори хмари,
І благав би щиро небо:
- Не дай, Боже, свари!

А ти ж мене тільки лаєш,
Кажеш, що я сірий.
Придивись, якого маєш,-
Я ж хлопчина вірний.

Полюби мене душею,
Буду вік кохати!
- Будь бо з донькою моєю!-
Каже й твоя мати.

*В редакции моего друга
   Юрия Трегубенко.