Лiнива кiшечка

Татьяна Бут-Бурнукина
Лінива біла кішечка
У ліжечку лежить,
А коло неї діжечка
З сметаною стоїть.

Та киці ліньки лапою
Ледь-ледь поворухнуть,
Та діжечку з сметаною
До себе підтягнуть.

Шугають миші в діжечку,
Та киці - хоч би „хни”,
Вона в своєму ліжечку
Чудові бачить сни.