Як я змерзла

Мария Зубрий
Як я змерзла у чужому домі,
Кава захолола і гірка...
Мовчимо ми, наче незнайомі,
І тремтить від холоду рука.

Хочу вийти, а куди - не знаю,
У вікно вже стукає зима.
Я дивуюсь, але не питаю,
Двері є, а виходу нема?..

Та, мабуть, дарма весни чекати,
У холодній тиші льодяній...
...Чим хутчіш іду з чужої хати,
З болем розумію - ти не мій...