Казка в крижаному царствi

Клавдия Дмитрив
(Відповідь на коментар Марії Стримбіцької )

В крижаному царстві місто потонуло,
Гілочки-бурульки із дерев висять,
Кожної зненацька чарами торкнуло,
В одязі-крижинці всі вони стоять.

Цю красу створила нам усім природа,
Може й ненароком це вдалося їй,
І тих гілок, звісно, дуже-дуже шкода.
Є в чаклуні безліч ось таких затій.

Крижанеє царство не щодня буває,
Не щораз дивує нас мороз з дощем,
На дороги всюди кригу простеляє,
Й накриває скрізь все крижаним плащем.

Як з вікна дивитись – неймовірна казка,
Наче в іншім світі опинились ми,
На кущах й деревах – крижаная маска,
А казкар сховався десь за ворітьми.

В крижаному царстві потонуло місто,
Бачим неймовірні зимоньки дива,
Навкруги казково, навіть – урочисто.
В крижаному царстві саме так бува.

10.12.2021 р.