Вiтри

Виктор Гала
Гойдає вітер клени і тополі,
Мете пожовкле листя по землі.
Свинцеві хмари сунуться поволі,
Немов пливуть по небу кораблі.

Осінній день згасає за горою,
А вітер ніби грається в жмурки,
Затихне, не шумить над головою,
А потім... . Аж хитаються зірки.

Затрусить хмари, сипоне крупою,
Завиє дико, снігом сипоне,
А там вже й дощ із хмар тече рікою
Від нього не сховатися ніде.

Розірве вітер хмар густих кордони,
Щербатий місяць з неба підморгне,
На церкві вітер загуде у дзвони
І десь у полі під кущем засне.

Минає ніч,прокинеться він знову
І полетить крутити вітряки,
Трусне сердито гілочку кленову,
Зашелестять засохлі будяки.

Шумлять вітри ,щось хочуть розказати,
Повідати, що вже зима іде,
Що скоро ніч накриє снігом хати
І віхола у стрісі загуде.