Зимняя прогулка Пер. на бг Росен Русев

Лилия Охотницкая
ЗИМНЯЯ ПРОГУЛКА
Автор: ЛИЛИЯ ОХОТНИЦКАЯ

Никуда не спешу.
Свежим воздухом дышу,
Зимним воздухом морозным.
Я не рано и не поздно
Вышла из дому - пройтись.
Замечательная жизнь!
Снега скрип и лай собак.
Я иду - за шагом - шаг.
На тропинку снежную
Наступаю нежно я.
И совсем не спешу -
Просто воздухом дышу.
ЗИМНА РАЗХОДКА
Превод: Р. Русев

За никъде не бързам,
въздух дишам зимен свеж и студен.
Не рано, не много късно
си направих разходка.
Забележителен живот!
Скрипти снега, лай кучешки,
крачка след крачка вървя.
На пътеката снежна
нежно пристъпвам
и изобщо не бързам -
просто въздуха дишам