Va fi o zi

Галина Чиореску
Va veni o zi odata
Cind voi fi doar in trecut,
Voi pleca la mama, tata,
Linga ei o sa ma mut.

UNDE-I EA? - va-ntreba codrul,
EA A FOST - va sopti vintul,
Imi va duce casa dorul,
EA-I A MEA - zice pamintul.

Insa drumul cel din vale
Masurat de pasii mei,
Ma va astepta cu jale
Sa ma plimb iar pe sub tei...

Pin-si salcia batrina
Ma va astepta cu dor,
Sa-i spuneti, ca-s in tarina,
N-am s-o apar de topor.

Kinisorul meu cel drag
Linga el cind n-oi mai fi,
Sper, ca nu va fi pribeag,
Cineva il va hrani...

...Viata asta trece iute,
Nimeni n-o poate opri,
Apoi tot o sa se uite,
Alte vremuri noi vor fi...


         01.12.2021