Валентина Панова Молодёжи Пер. с бг

Лилия Охотницкая
КЪМ МЛАДОСТТА
 Каза ми някога,
че
не можеш
да ми сваляш звезди,
а подари ми
цяла планета.
Уж
не можеше,
с искреност да ме дариш,
а ме допусна
до себе си.
Каза ми,
че
не можеш
да изпълняваш мечти,
а винаги
за ръка ме водеше.
Сега вече,
не ми трябват:
звезди
     планети,
мечти…
 Имам нужда само,
от твоето рамо.

Молодёжи

Сказал мне когда-то,
что не можешь снять
для меня звёзды,
а подарил мне
целую планету.
Уж не можешь с искренностью
меня одарить
и впустить к себе.
Говорил мне,
что не можешь
исполнить мечты,
а всегда за руку
меня водил.
Сейчас уже
мне не нужны:
звёзды, планеты, мечты...
А нужно только
твоё плечо.