Мат нка-Д ва лел Сина

Мария Круль
В нічку холодну тиху і темну,
Місця шукає пара, даремно,
Їм би спочити, хоч подрімати,
Але замкнено двері до хати.
Темно у вікнах,брами, засови,
Тільки у стайні трохи полови,
Крихітка сіна,подих тепленький,
Тут й народився хлопчик маленький.
Раптом навколо все заяснилось,
То із зірниці сяйво розлилось,
Позолотило душі і хати,
Ангели дали пастирям знати,
Разом співали  на повні груди,
Що у стаєнці сталося чудо.
Бог народився наче дитина,
Матінка-Діва леліє Сина.
Важко це й досі людям збагнути,
Просто,....... такого не може бути,
 Мудрії люди, прямо з порога,
Стали хвалити й славити Бога,
Щедро Дитину обдарували,
Світу Владику в ній упізнали.
Тож перестаньмо й ми мудрувати,
Зіронька ясна  світить до хати,
Щиро Ісуса в яслах вітаймо,
І у дарунок серце віддаймо.12/29/2020 Марія Круль