Росен Русев Пер. С болг

Лилия Охотницкая
Нощ,
поскърцват дъските
на старият под,
душата поседнала на къщният праг,
безмълвно напуска уютният дом...
Не искаше никак да тръгва...
Нямаше друго -
прагъ;т трябваше да прескочи,
а после...
при Бог,
но е трудно, защото
не знаеше какво ще се случи...



Ночь,
поскрипывают доски
старого пола,
душа присела на порог дома,
безмолвно покидает уютный дом...
Никак не хочет уходить...
Но нельзя по-другому -
порог нужно переступить,
а после...
К Богу,
но это трудно потому что   
не знаешь,как случится...