Дiвчина з блакитною трояндою

Наталка Змиивна
Дівчина з блакитною трояндою
Пропливала привидом над сходами.
Пропливала… А насправді – падала…

Десь далеко кришталеві краплі
Скляно дзюркотіли по підлозі,
Ніби сльози крижаної кралі…

Всі, хто щойно марили пригодами,
Милувались дивною трояндою –
В розпачі заклякли перед сходами.

Навіть пальцем рушити не в змозі…

Лиш поет, ледь стримуючи струм
Жаху, болю, гніву та відчаю,
Підхопив ту, що троянду з рук,
Що вже слабли, все ж не випускала…

…Лише слабко посміхнутись в змозі,
Ледве сліз приборкуючи краплі,
Дівчина лежала на підлозі.

Слухала в останнє голос милий.
А поет співав, надію кликав,
Щоб летіла на блакитних крилах,
Не дозволила щоб статись лиху…

04.08.02