Останнiй приз

Павло Гай-Нижник
           ОСТАННІЙ ПРИЗ

Короткозорість пізнання сліпить
Як зло… Любов навколо спить
І зрить у ріки крові в океані сліз.
Рок не погребує укласти в серця віз
Усі скорботи людства. Тоді вмить
Він стогоном і болем заскрипить
В роздертій борозні душі. Той зріз
Лезом волатиме і прочаїть наскрізь
Луною щему болі. Небо прокричить
Жахом землі з утоми. Страти мить.
Вона в іржі огидна скреготом заліз,
Затесаних на смерть. Останній приз!

                Павло Гай-Нижник
                21 листопада 2021 р.