Список. Красимир Георгиев

Колюня 2
                СПИСОК
                (вариация)
   
Не жизнь, а тоска лишь?
Homo sapiens, из-за пазухи вынь камень, что таскаешь на сей земле веками.
Исчезает список друзей, скрываясь за скандалами и венками.
Живые мёртвые: мёртвые ждут и молчат, живые лгут и стучат.

Красимир Георгиев
СПИСЪКЪТ

Изчезна списъкът на приятелите ни,
затрупан от цветя и скандали.
Мъртвите? Мъртвите може би ще ни чакат.
Живите? Живите са ни предали.
Словарь: списък, списъкът – список; изчезна – исчезнуть; приятели – друзья; потиснат, затрупан – подавленный, погребенный; цветя – цветы; скандали – скандалы; мъртъв, мъртвите – мертвый, мертвые; може би – может быть; ще ни чакат – будут ждать нас; жив, живите – живой, живые; предателство, са ни предали – предательство, передали нас.