Я стояла на вiтрi...

Фиолетта
***
Я стояла на вітрі посеред негоди,
А він дмухав в обличчя, жбурляючи листя,
Було зимно і гірко, але відтоді
Бережу горобинове в сховку намисто.

Вітер шарпав сукенку благеньку в горошок,
Не втекла, не пручалась, чекала, чекала,-
Може лагідним стане хоч трошки, хоч трошки,
Я ж до нього прийшла на розмову не знала?-

Що буває той вітер доволі жорстоким,
Я ж йому дозволяла себе обіймати,
І він дихав в волосся теплом, аж допоки
У лабети ця осінь все ж встигла спіймати.

Обкурила туманом, дощами накрила,
Шепотіла наврочення, трунком поїла,
То ж ти, вітре, скажи отій лярві  - не сила,
І вона, ота дівчинка не розлюбила.

27.09.21