Ще ми подариш ли кокиче?

Ирен Тодорова
Подари ми смях, във очите ти...
Щом го зърна изчезва тъгата.
Забрави за среброто в косите ни
и за болките в колената.
Подари ми любов, днешна
/и малко кокичета бели.../
Не, не казвай че грешно е.
Или че сме за Любов остарели.
Подари ми твоята нежност,
тя ме превръща в момиче,
Стопява у мен всяка снежност...
Ще ми подариш ли кокиче?