У чаканнi цанападу

Мария Мучинская
Хутка ў вырай паляцiм, як птушкi,
Будзе тАней у пясках далёкiх
Перажыць гулянне завiрухi,
Незамёрзнуць дома ненарокам.

Скачуць нолiкi, як лахатроны,
Цэннiкi мяняюцца штодзённа.
Вывучаю лiк – мiльён, трыльёны…
Мару я аб спячцы на стагоддзе…

Дачакацца мрою цанападу,
Каб з дзесяткаю прайсцi па крамах…
Вывучыць трыльёны – не дам рады,
Вось у роспачы блукаю ў марах…