Немов рубiни i бурштини

Клавдия Дмитрив
(Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець до вірша « А ЛИСТЯ СИПАЛОСЬ ДОДОЛУ»)

Кружляло листячко, кружляло,
Лунала музика вітрів,
Що ляже килимом – вже знало,
Музика з скрипкою присів.

А листя грати все благало,
Щоби додолу не летіть,
Його від гілля відірвало…
На нім хотіло тріпотіть.

Та впасти листю доведеться,
І це його остання мить,
Чаклуня осінь лиш сміється,
А в золоті листку не жить.

Немов рубіни і бурштини,
Додолу падають листки,
Краса осінньої картини,
Такі казкові килимки.

Осіння казка скрізь відчулась,
Й кружляння листя, наче рій,
Його так осінь доторкнулась,
І це одна з її затій.

То ж листя падало додолу,
Й піднятись більше не могло,
Та й впало осені з подолу,
Й на землю килимом лягло.

12.11.2021 р.