Будь людиною

Наталья Кордюк
Ти прийшов у цей світ у гості.  Світ, у якому небо, чудові квіти, густі смарагдові ліси, пустелі золотого піску, повноводі ріки джерельної води.
 І звірі...
  Коли тобі буде дуже боляче, коли несила терпіти, ти побачиш шакалів. Ці звірі завжди з'являються там, де запах смерті, де страх,  глибока тривога, почуття провини та безнадія.
  Шакали топчуть квіти, плюють в джерела, загризають хвору плоть,насолоджуються чужим горем.
  Навіть смерть дивиться на них з огидою. Не будь шакалом..
  Коли ти виживеш від смертельних ран, коли нап'єшся живої води правди, коли вдихнеш ковток істини, тебе зможе прихистити зграя вовків
 Якщо ти станеш одним із цього сильного племені, ти зрозумієш ціну свободи вибору та відповідальності.Але одного разу, лягаючи спати, ти можеш не просунутися, бо голодна зграя завжди вибирає жертву, щоб з'їсти її...
  Коли в тобі будуть сили зробити свій вибір, взяти за нього відповідальність,  ти зможеш бути левом.
  Леви живуть поодиноко ,ходять своїми стежками, створюють сім'ї,  виховують дітей, прибираючи зі своїх стежок всіх, хто посміє ходити їх дорогами...
   Але у цьому світі є ще птахи. Журавлі...Лелеки, які виють гнізда на видимих місцях, якими милуються, яким заздрять... Вони літають високо, бачать багато, знають про все. Але час від часу їм приходиться сідати на болото,  щоб вхопити якусь жабу, аби з'їсти її на сніданок.
   А ще лелеки приносять довгожданних вимолених немовлят у сім'ї людей...
  Будь у цьому світі Людиною...