А листя сипалось додолу

Клавдия Дмитрив
Відчулась казка скрізь осіння,
Яка до себе кличе нас,
Прекрасні в осені творіння,
Калини вогник не погас.

Горобина забагряніла,
Немов яскраві ліхтарі,
Це осінь все зробить зуміла.
Її пора в календарі.

Павук плете десь павутину,
Там сядуть краплі дощові,
Мов на ажурну скатертину,
Що розстелилась на траві.

Та й листя обліта, кружляє,
На скрипці вітер виграє,
А осінь золото вплітає
Й багрянцю всьому додає.

Кружляє листячко в повітрі
В своєму милому танку,
Багато золота в палітрі,
І з ними осінь у вінку.

Так листя сипалось додолу,
Летіло й падало до ніг,
Кружляло в танці все по колу,
Із нього килим вже проліг.

10.11.2021 р.