Лалетата

Ирен Тодорова
Малки феи живеят в лалета,
не във другите пъстри цветя.
Сутрин си показват нослетата
и лицата си мият с роса...

После феите литват в простора.
В облаци бели летят.
Търсят от там влюбени хора
и им предлагат лалета, букет рязан цвят.

Може би затова цветенцата алени
ми доставят и радост и малко тъга,
защото са във ваза поставени, но пък
с твоя глас сякаш тихичко шепнат – „ела...”

Елегантно навели главички
Моята стая  красят.
И да излъжа, че безразлично ми е,
чувства във мен силни горят.

Малки феи живеят в лалетата,
не във другите пъстри цветя.
Може би за това и букета ти
ми се струва, че има Душа.


Илюстрация - мой авторский рисунок