Життэва стерня

Клавдия Дмитрив
Життєва стерня й срібні роси,
І збіжжя на ній золоте,
Життя побілило вже й коси,
Ще й стрази у нього вплете.

Життєва стерня пожовтіла,
Був різний на ній урожай,
Вже й зрілість на плечі присіла
І старості каже: «Чекай!»

Життєва стерня є колюча,
Вона не така, як покіс,
Подекуди згадка болюча,
Бо лилось не раз море сліз.

Життєва стерня – це світанки,
Це дні, вечори, та ще й ніч,
В усьому свої витинанки,
Які ми не скинемо з пліч.

Життєва стерня – розмаїття,
Розмаїття всього, що було,
Колосся і всяке суцвіття,
Яке навіть буйно цвіло.

Життєва стерня – скатертина,
Орнамент на ній, вишиття,
Вона – у відтінках картина,
І назва картини – «ЖИТТЯ».

07.11.2021 р.