Доля

Инна Шевченко Рыбак
Свою Долю виспіваю
Ніжними трелями,
З бджолами, джмелями,
Вигрію сонечком весняним.

Свою Долю вималюю
Барвистим літечком,
Осіннім листячком,
Червоним яблучком наливним.

Свою Долю виплекаю.
В хатці теплесенькій
Чисто, гарнесенько,
І пахне хлібчиком запашним.

Ой ти, Доле-доле моя!
Кличу - ти відгукнись,
Прийди і подивись,
До мене лагідно посміхнись.

Буду я молити-співати
І на тебе вірно чекати,
Щастя по зернині збирати.
Думати-гадати…

Вишию для тебе сорочку
Квітами, дубовим листочком.
Стеляться рівненько рядочки,
Хай милують очі.

Хай буде вінок золотенький
Хай буде подушка біленька,
Хай буде перина м‘якенька,
Милий мій, миленький!

Десь в далекому небокраї
Зіронька маленька засяє.
Хай вона сюди прилітає,
Хай, хай, хай!

Свою долю виплекаю.
Гожою дниною,
Тут, під калиною,
Мріями в косоньки заплету.