Мiсяць в небi тихенько хитнувся

Наталья Днепровская
Місяць в небі тихенько хитнувся
і скотилися долу зорі:
в чорну воду, в сухі очерети,
і в тумани напівпрозорі...
Берег хвилю ковтнув - захлинувся,
і над ним в мовчазнім дозорі,
мов застиглі німі силуети, -
розхристані вітром тополі...
А хмарини, розтерзані в пір'я,
миром сльозне несуть сум'яття,
пливучи' десь в краї Передзим'я,
немов під якимось закляттям...
Небо сіє насіння безпліддя,
річка ловить їх, немов в ятір,
у пітьму, де без сонця, мов злидні,
шукають притулку латаття...

в ніч з 14 на 15 листопада 
2020 року

*Я;тір - знаряддя для рибної ловлі, пастка. (мною використано в переносному значенні)
*Зли;дні - (у переносному значенні) - бідність.
*Лата;ття - водяні лілії, купави, русалій квіт.