Димитър Генчев - Дождь начался

Сергей Батонов
Дождь начался.
Вся в каплях резеда.
Лимонной молнией сверкнув в ветвях,
Умолкла иволга .
И песней день расцвёл!

(с болгарского)

Димитър Генчев
ЗАВАЛЯ

Заваля.
Закапа резеда.
Авлига като златна мълния
угасна
в клоните.
Денят запя!