Детелинка

Ирен Тодорова
Мъничка зеленичка

в тревата расте.

Държи три листенца

на мъничко краче.

 

Все я търсят с четири

за щастие децата.

В земята гледат,

търсят я в краката си.

 

– Едно, две, три, четири –

брои листенца Нинка.

И държи в ръчичка

четирилистна детелинка.