Вона незмiнно просить Дайте Сили!

Катерина Жебровська
Вона незмінно просить: Дайте Сили!
Дрижить рука…
Колись молилась Богу, мала Крила,
Була Дитям…

Тепер – побита неміччю подоба
Свого буття…
На серце тисне будь-яка дорога…
Усе – біда…

Трималася за лови, за омани,
Шукала зиск…
Не зчулась, опинилася за гранню
Чиїхось сліз…

Раділа чи страждала… У блуканнях
І ночі, й дні…
Згадає, може, шлях до покаяння,
Чи до пітьми…

16.10.2021