Слово буваэ усяким

Клавдия Дмитрив
(Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець до вірша «ВИБИРАЙТЕ СЛОВА»)

Слово до слова – і мова звучить,
Одне приголомшить, а інше – навчить.
Не в кожному слові є сила жива:
Його як промовиш – вбиває бува.

Грізне одне, ну а інше – п’янить.
Одне нас лікує, а інше – гнітить.
Слово вітальне приємно всім чуть,
Від слова-образи – все сльози течуть.

Слово прощальне приносить і біль,
На рану тим словом розсипана сіль,
Слову величному шана й хвала,
Від нього йде хвиля краси і тепла.

Слово безжальне живе в словнику,
Їх стільки буває, як в морі піску.
Скажеш його там, де треба сказать,
Та можна таке й без заслуги впіймать.

Слово уміє розвіять печаль,
І вміє дзвеніти, як чистий кришталь.
В змозі воно навіть горя завдать,
Надію розбити, заставить ридать.

В слові нічого складного нема,
Та кожен по-різному слово сприйма.
Значення має воно, зазвичай.
І що в собі носить – про це пам’ятай.

21.10.2021 р.