Неначе цвяхи

Клавдия Дмитрив
(Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець до вірша «КОЛЮЧІ СЛОВА»)

Якби ж то легко так було
Колючії слова забути,
Життя, напевно, б розцвіло,
І не змогли б їх більше чути.

Та тільки біль вони несуть
Усюди, наче поторочі,
У душу ними все плюють
Й єхидно дивляться у очі.

Хоч в нас усіх життя одне,
Й не всі слідкують за собою.
Зате сумління в них брудне
Й не змить той бруд ніяк водою.

Усі колючії слова
Вернуть до того, хто кидає.
Але не завжди так бува:
Хто насмітив, той замітає.

Не завжди можна все прибрать –
В душі слова ті застрявають,
Й взуттям бо їх не розтоптать,
Вони морально добивають.

Болить в нас тіло - маєм біль,
Болить душа - нестерпна мука,
Колюче слово – рані сіль
Й тяжка душевная розпука.

Неначе цвяхи ті слова,
Нестерпний біль, душевна рана.
Глибоко в душу забива...
Не треба вже смоли і чана.


22.10. 2021 р.