Amurgul vietii

Галина Чиореску
Si iata, dragii mei, ca am imbatrinit.
Poate putin mai inteleapta cu timpul am devenit,
Dar asta la nimic deja nu-mi foloseste,
Cind viata e traita si spre sfirsit grabeste...

Copiii au crescut, au fiecare viata lor
Si tot mai rar nevoie au de ajutor,
Prietenii demult m-au parasit,
Iar eu acu pasesc din ce in ce mai obosit...

Eu in dorinte am devenit modesta,
Cu oamenii - cu mult sunt mai onesta,
In jur ce se face nu ma mai afecteaza
Si nici politica nu ma intereseaza.

Tot mai des ies in cimp sa miros cite-o floare,
Pina la lacrimi ma minunez de a ei splendoare,
Vrajita ramin de un rasarit de soare,
Iar fiece zi - e o sarbatoare!!!!

Dar cit e de bine, ca am si un kine,
El e batrin, obosit ca si mine,
In palmele mele capu-si apleaca
Si nicaeri de la mine nu pleaca!!!

Eu pentru dinsul sunt viata-i intreaga!
Eh, prin cite am trecut si cite ne leaga!!!
El pentru mine e gata la sacrificiu oricind
Si-mi cunoaste aproape orisice gind!!!

Si iata acuma, sezind amindoi linga soba,
Ne incalzim alaturi si cu el stau de vorba,
El ma asculta devotat si cuminte,
In ochi cu emotii, doar ca fara cuvinte,
Iar viata pe linga noi trece mai inainte...


            21.10.2021