Кружляэ осiнь

Клавдия Дмитрив
( Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець до вірша «А ОСІНЬ СПРАВДІ ЗОЛОТА» )

Кружляє осінь у танку –
Вона чудова танцівниця,
У золотім своїм вінку
Чарівна злото-витівниця.

А за плечима є мішок,
Який зняла вона з карети,
І з ним так вийшла на місток,
Й почулись всі її сонети.

Деревам сукні золоті
Із радістю вона вдягає,
Й кущі шипшини молоді
В рубіни залюбки вдягає.

Й горобині дарує їх,
І роздаровує калині.
Таких у неї безліч втіх,
Та злота не дає ялині.

Всьому вінки вона вдяга
Із золота та ще й з багрянцю.
Листочки всі її блага,
Щоб не зривала їх до танцю.

Зелене листя на гілках
Тріпоче й з вітром розмовляє,
Воно пожовкне і в сльозах,
У танці птахом закружляє.

Танцює осінь з усіма,
Все золото збира зі скрині,
І все так ніжно обійма
В своїй золоченій свитині.

Тому вона і золота,
І сипать злото не скупиться,
Його в усе вона впліта,
В кареті їй вже не сидиться.

21.10.2021 р.