Вибирайте слова

Клавдия Дмитрив
Словом можна убить,
Але можна й зігріть,
Та ще й рани торкнутися теж,
Можна душу відкрить,
Лід в душі розтопить.
Гострим словом душі не бентеж.

Ранить можна слівцем,
Спопелити живцем,
То ж задуматись треба над цим.
Та й пожить мудрецем,
І не бути сліпцем,
Бо тоді не зарадить нічим.

Слово мури проб’є
І любов розіб’є,
Тому краще із них вибирать.
Віри теж додає,
Та бува – й продає,
Всього можна від слова чекать.

Слово зведе стіну,
І гіркіш полину,
Та й бальзамом на душу ляга.
Має міць, й глибину,
І високу ціну,
Ще й вершин незбагненних сяга.

Словом можна пограть,
В душу ним наплювать,
Словом можна в житті все змінить.
Та якого чекать
І яке з них сказать,
Щоб піднести, а не очорнить.

Вибирайте слова,
Бо в них пам’ять жива,
І назад їх уже не вернуть.
Вони творять дива,
З них – сівба і жнива,
Слово здатне полегшити путь.

18.10.2021 р.