Укр. Л1л1я тор1шня

Анатолий Ляпатинский
Навесні в садочку, розкітає вишня,
а біля паркану, бузок росте,
тільки від морозу, лілія торішня
із землі не вийшла, мабуть пропаде.

Опадуть на землю, пелюстки тюльпана
якщо їх до цього, ніхто  не зірве,
а біля віконця, розцвіте жоржина,
а в небі хмаринка, за вітром пливе.

Я б на тій хмаринці, полетів до хати,
занурився тихо в дитинство своє,
тільки там немає, ні мами, ні тата,
а згадка про рідних, так болісно б"є.