бабулiна прамова

Лева-С
Лягай, маленькi на бачок,
уважне слухай казку,
плыве па небе белы чолн
i ззяюць зоркi ясны…

Аб чым красунi у вышынi
гутараць, ўцiшку судзяць,
дзяўчынам смешне, бо дурнi,
чапляюць добрых людзяў

Убраны, нiбы чэрцянi
У агiднай чорнай зброi,
Хапляюць ўсiх, хто па зямлi
Не згорбiушыся ходзiць

I нават зоркам, мiтусня,
Не зразумела, дзiўна,
Адкуль прылезла гэта тля
У блакiтную краiну?

Калi дароснешь, хлопчыня,
Не будзе чэрцяў урэдных,
А зара cнi пра змагара,
Якi, нам усiм патрэбны!
-------------------------
бабушкин сказ

Ложись, малышек, на бочок
И слушай мою сказку,
Плывёт по небу белый чёлн
И звёзды светят ясны

О чём красотки в вышине,
Тихонько рассуждают,
Смеясь, что дурни по земле,
Как всравшись пролетают

Одеты в чёрное трико,
Как черти скачут в очи,
Хватают всех, кто не холуй,
Не сгорбившимся ходит

И даже звёздам, суетня,
Ушлёпков не понятна,
Откуда взялась эта тля
В стране небесной сини?

Когда ты вырастешь, малыш,
Чертей не будет вредных,
Пускай герои в твоём сне,
Примером станут верным!