Салюти миру. Василь Симоненко

Ольга Кайдалова
Симоненко Василь – Салюти миру

В дні травневі, мріями багаті,
Коли щастя хлюпає з пісень,
Ми щороку зустрічаєм свято —
Перемоги радісної день.

І встають у пам’яті дороги,
Ті, що довелося нам пройти,
Щоб багряний прапор Перемоги
Над рейхстагом гордо піднести.

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
-----
"Салют миру" Василий Симоненко

В мае дни так грёзами богаты,
Когда счастье светится из глаз!
Ежегодно мы встречаем свято
День Победы, радостный для нас.

Сколько же дорог - не вспомнить даже!  -
Для того случилось нам пройти,
Чтобы красный флаг Победы нашей
Над рейхстагом гордо пронести.

Так же живы в памяти народа
Его дочки верные, сыны,
Те, кто не вернулись из походов
Грозной и великой той войны.

Жизни их, полны высоким смыслом,
Не расцветши, не дают забыть,
Заклинают мир спокойным, чистым,
Как зеницу ока, сохранить.